Over mij

“Als ik in de spiegel kijk dan zie ik een enthousiaste en positief ingestelde veertiger die vanuit zijn christelijke geloofsovertuiging sociaal bewogen is en het liefste ziet dat alles om zich heen in goede harmonie verloopt en daarbij rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan. Een echt mensen-mens.”

Eind 2016 was dit wat ik in een presentatie over mezelf heb gezegd. Het is een hele mond vol, maar ik denk dat dit nog steeds is zoals ik naar mezelf kijk.

Even wat feiten op een rij: Ik ben geboren in 1972 in Dedemsvaart. Na wat omzwervingen ben ik eind jaren 80 in Amersfoort terecht gekomen. Op een camping in Drenthe ben ik in die zelfde tijd de liefde van mijn leven tegen gekomen. En ik ben met haar nog steeds gelukkig getrouwd. Ik heb ondertussen drie kinderen: twee meiden en een jongen. Naast de activiteiten die ik met OPSEKOP.NL ontplooi, werk ik bij het ingenieursbureau Arcadis in Amersfoort. Ik houd me daar als projectleider voornamelijk bezig met de besturing van tunnels, bruggen en sluizen. Als ik dan nog vrije tijd over heb vul ik dat graag met muziek maken. Ik speel basgitaar bij Doorbrekers (onze kerk), in mijn eigen bandje “D-vote” en in “Compensation Overtime”. Dat is het Arcadis bandje.

Mijn opleiding en achtergrond is Installatietechniek met de specialisatie “meet-en regeltechniek” en “besturingstechniek”. Naast dit werk heb ik me vaak bezig gehouden met feestjes en partijen. Toen ik net was afgestudeerd was ik namelijk ook actief in onze toenmalige kerkelijke gemeente. Ik organiseerde en presenteerde playback shows, elke keer weer in een ander decor.  Later werden dat zangwedstrijden met live band en een complete productie met promo filmpjes en dergelijke. Op youtube zijn daar nog sporen van te vinden…. Enfin dat was toen. Later ontmoette ik iemand die betrokken was bij een piratenzender Favoriet FM, ergens op de Veluwe. Toen ik nog op de basis school zat speelde ik met een vriendje ook vaak radiootje, dus dit was het echte werk. Op vaste momenten in het jaar ging de zender een paar dagen aan (1500W op de 98.10). Om de kosten van de boete te compenseren organiseerden we ook eens per jaar een tentfeest. Dat begon met een oude legertent en eindigde in 2009 met een tentfeest met Mooi Wark op de bühne in een tent van 20x50m.  Ja, en dan worden jongetjes groot en ontstaan er gezinnen en is het haast niet meer te doen. Maar gelukkig worden kinderen groot. En nu is het dan eindelijk zo ver dat er weer een tijd aanbreekt waar ik weer wat meer tijd voor mezelf kan  vrij maken. Dus is het weer tijd voor leuke dingen!

Tjerk-Peter van den Berg